SKYSPACE

En konstinstallation utan dess like!

Skyspace utformad av James Turrell. Byggd efter svenska traditioner med material från närliggande omgivning. Insidan av installationen består av vitmålade väggar och en vitmålad kupol öppen mot himlen. Den har också ett magnifikt marmorgolv gjord av den svenska stenen ”Diamant bas”. Eftersom golv och bänkar är uppvärmda möjliggörs besök under hela året oavsett väderlek. Att sitta inuti Skyspace på dagtid ger upplevelsen av att himlen tas ner genom takets öppning. Det för himlen närmare och bjuder in ljuden från den omgivande naturen.

Från och med 30 min före solnedgången till 60-90 min efter solnedgången kan man bevittna ett färgspel på himlen. En slags vilsam och meditativ slow art som ger tid för reflektion och stillhet.

Om artisten
James Turrell är en amerikansk konstnär som arbetar inom ljus, färg och rymd. Han är en av världens absolut främste konstnärer på området och har utställningar på många ledande konstmuseet världen över och har satt upp fler än 75st permanenta installationer världen över. Turrell är mest känd för för sina installationer där han i begränsade rum skapar förnimmelser av stor rymd med hjälp av färg och ljus. Hans mest kända verk är Roden Crater, en slocknad vulkan i Arizona där han byggt ett stort observatorium skapad för att undersöka himmelens olika ljuskvaliteter under dygnet. Hans konst ger påtagliga upplevelser och låter betraktaren aktivt både uppfatta och förhålla sig till det egna seendet. 

Mer information och bokning
Pris: 260 SEK / person 
Grupp: 3.800:- / med plats upp till 22 personer
Läs mer och se exakta tider var dag på Skyspace.se
Boka genom att kontakta vår reception på 08-554 302 00 eller info@ytterjarnahotell.se

Följ Skyspace på Instagram