Om Kulturhuset

”Sveriges mest omtyckta nutida byggnad”

Det storslagna Kulturhuset i Ytterjärna ligger längs med utflyktsvägen mellan Trosa och Södertälje (nära E4 vid Järna och bara 40 minuter från Stockholm C, eller 15 minuter från Trosa) och i detta magnifikt ritade hus ryms både en förstklassig teater- och musikscen, kafé/restaurang, konferenslokaler och kontor. Huset invigdes 1992 och blev på kort tid ett mycket omtyckt kulturcentrum med rikt programutbud.

Den unikt fina akustiken, som är en av Europas bästa, gör scenen till en fantastisk konsertlokal som rymmer drygt 500 sittande gäster, alla med närhet till scengolvet. Efter bara 10 år utnämndes Kulturhuset i Ytterjärna till, och erhöll silverpriset i, arkitekturtävlingen ”Sveriges mest omtyckta nutida byggnad”, och det är något som fortfarande får gäster att besöka oss från världen över för byggnadens skull och inte enbart för vårt förstklassiga programutbud.

Vi erbjuder konserter, teatrar, cirkus och mycket mer av absolut högsta världsklass, men mest kända är vi nog för de många klassiska musiker/föreställningar vi haft hos oss under årens lopp såsom bland annat; Roland Pöntinen, Orphei Drängar, Juho Pohjonen, Peter Mattei, Edsbergs kammarorkester, Kungliga balettakademin m fl. Men Kulturhuset har även haft äran att vara en scen för många andra kända och mer moderna artister, cirkustolkare och teatrar genom åren som First Aid Kit, Cirkus Cirkör och Västanå som exempel på dessa. Vi försöker främst bjuda på högsta kvalitet men även att göra den tillgänglig för alla.

Intill Kulturhuset ligger, utöver den fina trädgårdsparken, även Ytterjärna hotell vilket gör det till ett utmärkt ställe att ha sin konferens på, eller varför inte bara komma och äta en härlig lunch och njuta av den underbara miljön.

Varmt välkommen att besöka oss!

Följ oss i sociala medier