KulturMat – kafé och restaurang i foajén

Välkommen till KulturMat restaurang & kafé som ligger i det vackra unika Kulturhuset i Ytterjärna. Här serverar vi mat och sötsaker tillagade med biodynamiska eller ekologiska råvaror, oftast lokalproducerade.

 

 

ÖPPETTIDER I PÅSK 2023

Under långfredagen håller KulturMat STÄNGT

Öppet som vanligt övriga dagar förutom annandagen (måndag 10/4) då restaurangen istället håller öppet till skillnad från övriga måndagar. Denna måndag serveras lunch kl 12.00 – 14.30

 

Varmt välkommen in till oss i påsk!

p.s. du vet väl att du även kan köpa med dig mat & bakverk hem… en succé till påskbordet!

 

 

Ordinarie öppettider är följande:

 

Tisdag – Fredag

Kafé     10.00 – 16.00

Lunch   11.30 – 14.00

 

Lördag – Söndag

Kafé     10.00 – 16.00

Lunch   12.00 – 14.30

 

Meny

KulturMat strävar efter att alltid presentera olika rätter var dag och därför är menyn aldrig densamma. Menyn består oftast av buffé eller två olika varmrätter som består av en vegetarisk rätt samt en med viltkött, och dagens soppa. Utöver dessa varmrätter finns det alltid smörgåsar och bakelser att avnjuta. Ofta serveras det även våfflor och annan god kafémat för de yngre besökarna.

För dig som är intresserad av att se dagens meny innan du besöker oss så lägger KulturMat upp sina menyer en dag i förväg under eftermiddagen, på både Facebook och Instagram. Där stannar de till lunchserveringen är slut och nästa dags meny laddas då upp.

 

Det går att se kommande menyer på Facebook under fliken meny (se exempelbild nedan)
OBS! Kommande två bilder är exempelbilder som visar var du finner dagens meny på Facebook / Instagram och motsvarar alltså inte den faktiska menyn. Priser och rätter varierar.

 

 

 

Samt på Instagram via ”instagram stories” (se bilden nedan – röda pilen visar var man finner Stories)

 

Kontakt

Telefon 08-554 302 15

Epost info@kulturmat.se 

Facebook https://www.facebook.com/KulturMatYtterjarna

Instagram https://www.instagram.com/kultur_mat

 

 

 

MatServering Innan konsertstart

KulturMat restaurang & kafé strävar efter att alltid kunna erbjuda våra konsertgäster enklare kafémat såsom dagens soppa, smörgåsar, kaffe, småkakor, bullar m.m. inför varje kvällskonsert. Då våra kvällsevenemang brukar starta ca kl 19.00 så serveras mat ofta från ca 17.

 

OBS! restaurangen håller endast kvällsöppet under de kvällar då Kulturhuset har kvällsevenemang om inget annat anges. Du kan se datum för våra olika evenemang här!

Med denna text frånsäger vi oss ansvaret för att det alltid skall vara öppet i samband med kvällsevenemang då det kan ske att kaféet måste hållas stängt vid eventuell sjukdom eller liknande.

 

Under de föreställningar då det är paus har kafét alltid öppet och serverar då dessutom fika i pausen. Till ett flertal av de konserter som har ”paus” utskrivet i spelprogrammet, så kan man välja att förbeställa ett limiterat urval av sin pausfika i samband med att man beställer sin konsertbiljett online. Detta sker då i ett extra steg efter dess att man valt sittplats och dyker upp som ett tillval per automatik till dessa utvalda konserter. Det går självklart även bra att beställa direkt i kaféet under pausen.