FESTIVALER

Framtidens stora musiker!

Vi på Kulturhuset vill hjälpa Sverige att forma ännu fler stora musiker och satsar därför på unga musiker från några av Sveriges främsta musikskolor. Dessa elever ger vi möjligheten att komma till oss och uppträda i större format tillsammans med skolan men även som enskilda musiker i form av kammarkonserter.

FairPlay chamber music

För att främja detta ytterligare arrangerar FairPlay Chamber Music varje år en klassisk musikfestival hos oss i Ytterjärna med stort utrymme för just unga musiker, såväl som några av nutidens allra bästa klassiska musiker. De erbjuder masterclasses och kammarkonserter såväl som orkersterkonserter och studentkonserter – allt med ett mycket viktigt hållbarhetstänk. Var med och stötta dessa unga musiker genom att köpa biljetter till festivalen. Vem vet, kanske är du en av de första att få uppleva nästa generations Mozart.

Skoleurytmifestival

Dans i skolan har funnits 100 år i Waldorfskolorna i form av eurytmi. Under Skoleurytmifestivalen som ofta äger rum under maj månad, så kommer ca 350 elever samman och visar upp sina fantastiska arbeten hos oss i Ytterjärna. Med begränsade platser är detta en mycket populär dansfestival som ofta säljer slut snabbt. Varje vår lägger vi upp denna festival som ofta sträcker sig över två dagar bland våra evenemang.

Datum för Skoleurytmifestival 2024 är:
3 maj