Gratis lunchkonserter & Foajékvällar

12:12

Våra lunchkonserter är en av våra mest populära konsertserier där vi aldrig avslöjar vem/vad som kommer att kunna upplevas på vår fantastiska scen. Överraskningsmomentet som sker en gång i månaden ger publiken möjlighet att få uppleva något de kanske inte hört/sett tidigare och på så sätt även ge möjligheten till att vidga sina vyer och kanske i allra bästa fall hitta en ny konsertform som de kommer till att älska.

 

Under våra lunchkonserter (12:12) som alltid börjar prick kl 12.12 den första torsdagen varje månad, får du ca en halvtimmes gratis kulturupplevelse som oftast är musik men ibland även annan scenkonst så som dans och cirkus. Dessa konserter är omväxlande och njutbart, lätt och allvarligt, seriöst och underhållande, men framförallt alltid av hög kvalité!
Efter lunchkonserten erbjuds god ekologisk lunch i vår restaurang i foajén för den som vill.

 

När?

Prick klockan 12:12. September t o m maj: Första torsdagen varje månad. Plus den 12 december!
12:12 kan också finnas under sommaren som under Festivaler – så håll utkik.

Varför 12:12 prick?

Idén är att man kan jobba till kl 12:00, åka till kulturhuset, få kultur, äta lunch och åka tillbaka till jobbet. Allt inom loppet av en timme!

Vem uppträder?

Artisten är hemlig! Mest musik men ibland även annan scenkonst. Omväxlande och njutbart. Lätt. Allvarligt. Seriöst. Underhållande. Alltid kvalitet! Se vilka artister som tidigare besökt 12:12.

Varför initiativet 12:12?

Idén var att starta en lunchmötesplats eller kulturkontemplation Någonting roligt och skönt. Samtidigt ett evenemang på vardagar vid lunchtid och inte, som annars ofta, på helgen.

Lunch?

Före eller efter evenemanget finns möjlighet till lunch i KulturMat. Om ni är en större grupp, ring för att förboka lunch.

Biljetter?

Inga biljetter behövs. Men max 500 besökare.

Foajékvällar

Eftersom att 12:12 under många års tid blivit en av våra mest attraktiva kulturupplevelser så har vi nu utökat detta koncept med något som heter Soaré i Foajén. Detta är likt 12:12 ett gratisevenemang men som istället äger rum på utvalda fredagkvällar med livemusik i form av jazz, folkmusik eller kammarmusik. Till skillnad från 12:12 som framförs inne i stora salen så hålls Soaré i Foajén som det låter, ute i foajén. Under dessa kvällskonserter håller restaurangen öppet för dig som vill äta en god soppa med tillbehör eller kanske unna dig en härlig ostbricka med ett smakfullt glas vin.

Från ca kl 18 spelas lättare livemusik som man kan äta/prata till för att sedan efter ca kl 19.30 övergå till konsert med kvällens band. Annonsering om vilket band/artist som uppträder när släpps oftast samma vecka som evenemanget äger rum.
Varmt välkommen till oss för att avnjuta kultur av högsta kvalité, i våra unika lokaler, helt gratis!

Ekonomi?

Det är tillåtet med frivilliga bidrag till våra gratisevenemang. Institut, stiftelser och företag är också välkomna att bidra. Varken 12:12 eller Soaré i Foajén är evenemang med kommersiellt syfte. Initiativ är tagna utifrån ”low budget”.

Och du, vad kan du bidra med?

Kom – och tag med kollegorna!

Om du vill vara med och stötta våra evenemang ytterligare än att ”bara” närvara, så kan du bli medlem i vår förening och på så sätt hjälpa till att stötta våra gratisevenemang. Medlemsavgiften ligger på 50 SEK men vi tar även emot gåvor om man vill bli medlem och donera ytterligare lite pengar.