Inför ditt besök

Välkommen till Ytterjärna!

Ett besök i Ytterjärna är mer än bara en föreställning inne i vår magnifika konsertsal. Ät ekologiskt och närodlat, spatsera i rosenträdgården, botanisera bland biodynamiska kryddor och grönsaker i Nibble Trädgård, köp en vacker present i Robyggebutiken eller tillåt dig att bara vara i vårt prisbelönta kulturhus mitt ute bland ängar och kor!

Ta dig hit

Hit tar du dig enklast med bil, vi erbjuder gratis parkeringsplatser och det finns dessutom möjlighet att ladda sin elbil med diverse olika typer av laddstolpar.
Man kan med fördel även ta sig hit genom att promenera eller cykla om man bor i närområdet. Vi har fina cykelställ utanför Kulturhusets entré där man kan parkera sin cykel.
Det går även att ta sig hit kommunalt med buss. Du planerar enkelt din resa via SL .se De närmaste hållplatserna heter Kulturcentrum Järna samt Stensta (Södertälje).

MatServering Innan konsertstart

KulturMat restaurang & kafé strävar för att alltid kunna erbjuda våra konsertgäster enklare kafémat såsom dagens soppa, smörgåsar, kaffe, småkakor, bullar m.m. inför varje kvällskonsert. Då våra kvällsevenemang brukar starta ca kl 19.00 så serveras mat ofta från ca 17. Under de föreställningar då det är paus har kafét alltid öppet och serverar då dessutom fika i pausen. Till ett flertal av de konserter som har ”paus” skrivet i spelprogrammet, så kan man välja att förbeställa ett limiterat urval av sin pausfika i samband med att man beställer sin konsertbiljett online. Detta sker då i ett extra steg efter dess att man valt sittplats till utvalda konserter.

OBS! restaurangen håller endast kvällsöppet under de kvällar då Kulturhuset har kvällsevenemang om inget annat anges. Du kan se datum för våra olika evenemang här!
Med denna text frånsäger vi oss ansvaret för att det alltid skall vara öppet i samband med kvällsevenemang då det kan ske att kaféet måste hållas stängt vid eventuell sjukdom eller liknande.

Till de föreställningar som sker under dagtid så har kaféet alltid öppet tis-sön mellan kl 10-16, med lunchservering under vissa av dessa timmar. Se kaféets exakta öppettider här!

Tillgänglighet

Reserverade parkeringsplatser för personer med rörelsenedsättning finns, hissar har utrymme för rullstol, ledstänger finns, trappsteg är markerade, rullstolsplatser finns i konsertsalen. Läs mer här.

Besökare med barn

Vi rekommenderar alla våra föreställningar från 12 år.
Åldersgräns i salongen är 5 år, om inget annat anges.

Fotografering

Fotografering under föreställning är inte tillåtet, om inte annat uttryckligen anges. Förutom att det är störande för såväl artister som publik, står det ofta i avtalen med artisterna att det ej får förekomma. Det gäller all form av bild, film och ljudupptagning.

Ta dig hit kommunalt eller med Taxi

Hit kan du ta dig kommunalt via SL, de närmaste hållplatserna heter Kulturcentrum Järna samt Stensta (Södertälje). OBS det är varken vi eller Söderälje kommun som har möjlighet att påverka SL och de olika tiderna då bussar går till oss.

Vi har inga avtal med något taxibolag, men i närheten av Ytterjärna finns Södertälje Taxi.

Se också sidorna: biljetter, kontakt & öppettider, vägbeskrivning

Mer information om Ytterjärna, och vad som finns i området kring Kulturhuset, hittar du på: www.antroposofi.info/jaerna/ytterjaerna eller i Ytterjärna-guiden.