Waarts violin Winiarski cello Rudberg piano

Franskt program med Trio i toppklass

Pris Ord: 150 Pens: 100


1001501Trio– Waarts violin Winiarski cello Rudberg piano

 

Denna trio träffades sommaren 2020 – mitt i pandemins svåraste tid – och fann en omedelbar glädje i sitt självklara samspel. Sedan dess har de setts och konserterat regelbundet internationellt, och ger härmed sina första konserter i Sverige. De har en gemensam passion för att lyfta fram de mindre kända verken som skrivits i pianotrio, och är som kammarmusiker ständigt sökande efter den innersta essensen i musiken de tar sig an. 
 I detta program presenterar de en palett av franska mästerverk som sällan framförs.

Yannick Rafalimanana har ersatts av den framgångsrike svenske pianisten Thomsa Rudberg.

Köp biljetter här…

OBS Ungdomar GRATIS

Medverkande

Stephen Waarts violin Kristina Winiarski cello Thomas Rudberg piano

Program

LILI BOULANGER D’UN MATIN DE PRINTEMPS

GERMAINE TAILLEFERRE PIANO TRIO (1916-1978)

150 PIANO TRIO I D-MOLL, OP. 120

 

PAUS

Maurice Ravel Pianotrio i a-moll
1. Modéré
2. Pantuom
3. Passacaille
4. Final

(Speltid ca 45 + 30 min)

 

 

Stephen Waarts // HarrisonParrott // London, September 2017

Den amerikanska violinisten Stephen Waarts är en av de mest hyllade unga violinisterna i världen idag. Med en lång rad utmärkelser i ryggen var bl.a. priset i den prestigefulla Queen Elisabeth-tävlingen år 2015 startskottet för hans katapultkarriär. Hans spel är direkt och ärligt, och med sin gripande klang lämnar han starkt intryck hos åhörare världen över. Som solist och kammarmusiker framträder han regelbundet på de allra största scenerna inklusive Concertgebouw Amsterdam, Berliner Philharmonie och Carnegie Hall.

Läs mer om Stephen här…

 

Den svenska cellisten Kristina Winiarski är en passionerad kammarmusiker och solist vars spel kännetecknas av en frihet, spontanitet samt en engagerande närvaro. Efter att ha studerat i Zagreb, Stockholm och Paris ger hon idag regelbundet konserter både i Sverige och runt om i Europa. Som solist har hon nyligen debuterat med de största svenska symfoniorkestrarna, inklusive Kungliga Filharmonikerna och Sveriges Radios Symfoniorkester. Hon spelar på en cello byggd av David Tecchler år 1711, generöst utlånad av Järnåkerfonden.

Läs mer om Kristina här…

 

Thomas Rudberg flyttade till Sverige 2001. Efter sina studier på Kungliga Musikhögskolan Stockholm för prof. Staffan Scheja tog han 2016 sin master-examen och solistdiplom på Edsbergs Musikinstitut utanför Stockholm för prof. Mats Widlund.

Både som solist och kammarmusiker har Thomas spelat och turnerat i Sverige samt i Belgien, Schweiz, Estland, Nederländerna, Italien, Tjeckien, Norge, Lettland, Tyskland, USA, Kanada och Österrike. Vid ett flertal tillfällen har han varit solist med orkester, t.ex.  i Brahms 1:a pianokonsert med Kungliga Musikhögskolans symfoniorkester hösten 2011. Thomas har en stor kammarmusikrepertoar och är en flitigt anlitad kammarmusiker. Som ackompanjatör till Jenny Lind-stipendiaten Christina Nilsson åkte han juni 2014 på en USA/Kanada turné.

Han har blivit prisad av Kungliga Musikaliska Akademien ett flertal gånger, och i 2018 års upplaga av solistpriset tog han sig ända till semifinal.

Thomas har samarbetat med musiker såsom Timothy Ridout, Bruno Delepelaire, Guro Kleven Hagen, Antonio Hallongren, Christina Nilsson, Amalie Stalheim, Johan Dalene, Jonathan Spitz m. fl.

Thomas har gjort inspelningar för både SvT och SR.

Sedan augusti 2016 innehar Thomas en tjänst som högskolelektor vid Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo.

Gratis00 100