Virpi Pahkinen, dans – Jakob Koranyi, cello

Solodansaren Virpi Pahkinen och cellisten Jakob Koranyi förenas i en unik föreställning

Pris Ord: 200 Pens: 150 Stud: 100


Solodansaren Virpi Pahkinen och cellisten Jakob Koranyi förenas i en unik föreställning på Kulturhusets stora scen i Ytterjärna. Upplev ett möte mellan dans och musik på högsta konstnärliga nivå. Föreställningen innehåller verk av bland andra Bach, Saariaho och
Mühlrad.
Köp biljetter här…
Två av Kulturhuset i Yttterjärnas största artister förenas för första gången i ett möte dem emellan med Virpis dans och Jakobs cello.
Virpi Pahkinen är en av vår tids mest orginella dansare. Henne danskonst öppnar sinnet mot inre och större världar. Det är en danskonst som på ett nytt sätt övervinner materien. Vi förs in i en förklarad mystik som är lika allvarlig som den samtidigt inte väjer för det humoristiska utan att någonsin lämna sitt centrum – det mänskliga. En dans där man som åskådare kan lära känna sig själv i nya dimensioner.
Jakob Koranyi är en av sin generations främsta cellister. Han har mottagit en rad internationella priser och utmärkelser och har under det senaste decenniet turnerat internationellt som solist och kammarmusiker. 

Jakob Koranyi © 2011 Photographer Anna-Lena Ahlström Stockholm Sweden+46-709-797817

Sedan några år tillbaka arbetar Jakob med att ställa om hela sin verksamhet till att bli klimatmässigt hållbar vilket bland annat innebär att han slutat accepterar jobb som kräver resor med flyg. Tillsammans med pianisten Peter Friis Johansson har Jakob initierat Järna Festival Academy, en festival, konsertserie och kursverksamhet som bland annat har ambitionen att gå före och driva på i musikbranschens omställningsarbete.
I samarbetsserien med Järna Festival Academy