Västerås Sinfonietta

Simon Crawford-Phillips dirigent Emil Jonason klarinett

Pris Ord: 240 Pens: 180 Stud: 120


Claude Debussy En Fauns eftermiddag

Aaron Copland Appalachian Spring

Claude Debussy Danse

Emmy Lindström Klarinettkonsert

Igor Stravinsky Pulcinella

 

Foto Jonas Bilberg 2011

 

Kulturhusets hela register av välljud och mäktiga klang lever upp när en stor orkester spelar upp. Den fantastiska Sinfoniettan hotad av allt möjligt lever ännu till musiksveriges glädje. I ett exklusivt gästspel som startade med en oförglömlig 12:12 med Emil Jonasson spelande soloverk av Emmy Lindström.

Publiken var entusiastisk över detta moderna verk på detta säregna instrument som kunde viska, vråla, sjunga och i virvlande fart. Emil och Emmy berättade om orkesterverket som skulle bli till – klart det skulle till Ytterjärna! Och här är det nu tillsammans med en rad underbara verk som Debussys En Fauns eftermiddag och Stravinskijs härligt medryckande Pulcinella svit.

 

Emmy Lindström (f. 1984) är en av vår tids nya tonsättare, och violinist. Hon har studerat vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm samt Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Emmys musik har spelats på scener över hela Europa, och i radio, såväl i Sverige som utomlands. Med bred bakgrund inom såväl den klassiska musiken, som folkmusik och teater/musikalmusik har hon tidigt utvecklat ett unikt tonspråk.