Stumfilm och spel

En tvådelad konsertupplevelse som utforskar rörlig media och interaktiv kultur där all musik framförs live av våra festivalartister.

Pris Ord: 150


Del 1 – Stumfilm: Assassination of the Duke of Guise
Musik av Camille Saint-Saens

 

YLVA LARSDOTTER, GURO KLEVEN HAGEN, ASBJØRN NØRGAARD, JAKOB KORANYI, DARIA VAN DER BERCKEN, PETER FRIIS JOHANSSON

 

Del 2 – Spel: Songs of Travel
Musik av Elaine Agnew

 

NN, EMIL JONASON, YLVA LARSDOTTER, GURO KLEVEN HAGEN, ASBJØRN NØRGAARD, JAKOB KORANYI, MAGDALENA MEITZNER, PETER FRIIS JOHANSSON

 

Stumfilmen The Assassination of the Duke of Guise från 1917 är en milstolpe inom filmens utveckling. Den är ett historiskt drama som skildrar mordet på den franske adelsmannen och krigsherren Henrik I av Guise år 1588, och är ett av de allra första exemplen på musik som skrevs specifikt för en film. Den franska tonsättaren Camille Saint-Saëns komponerade sex stycken för piano, harmonium och stråkar som följer filmens handling och stämning. Musiken och filmen har en speltid på cirka 17 minuter.

 

Spel Songs of Travel är en del av EU-projektet med samma namn. Spelet består av fem kapitel som utforskar olika aspekter av migration genom att följa personliga berättelser från fem individer som flyr sina hemländer till en ny början i Europa. Musiken är ett av Fairplay Chamber Music och har komponerats av irländska Elaine Agnew.