Spira

Göran Larson – Tankar om bråttomsamhället och människans själ

Göran har redan föreläst för oss på Kulturhuset för tre år sedan. Han pratade då om ”Skam”. Göran är präst i Dalarna, författare till boken ”Skamfilad” som gjorde stor succé några år sedan. Den här gången kommer Göran för att tala om ett tema som han håller varmt om hjärtat: Vad är det som motiverar och driver oss i våra liv och hur kan vi i vårt ”bråttomsamhälle” hänga med farten? Kan vi fortsätta att leva med samma hastighet och hur ska vi i så fall lyckas att ta hand om oss själva? Vad händer med oss när vi misslyckas att leva upp till omvärldens och våra egna förväntningar? Blir vi sjuka då? Kan vi i så fall och på vilket sätt återhämta oss och även läkas?

Sedan flera år tillbaka har Spira-utbildningar organiserat en föreläsningsserie på Kulturhuset i Järna. Fem föreläsningar erbjuds under året och tanken är att kunna ge verksamheterna i Järna med omnejd en möjlighet att på ett enkelt sätt möta medarbetarnas behov av fortbildning, nya kunskaper och inspiration. Ett tjugotal verksamheter har redan blivit intresserade av konceptet och abonnerar. Abonnemanget kostar 1150 kr per år. Man erhåller då ett kort som gäller för fem tillfällen. I priset ingår kaffefika vid pausen. Kortet visas i samband med evenemanget och är inte personbundet.

Man kan också besöka enstaka föreläsningar och betalar då 350 kr i Kulturhusets kassa eller så köpa man biljetterna via Ticnet.se.