Sofia Karlsson – ”Svarta Ballader”

Jubileumsföeställnig

Sofia Karlsson – jubileumskonsert ”Svarta Ballader”

Under 2023 höll Sofia Karlsson jubileumskonserter där hon framförde albumet “Svarta ballader” runt om i landet, vilket hon fortsätter med under 2024.  Ett jubileum som Sofia själv beskriver så här:

 

”Jag har aldrig gjort en uppföljare till albumet “Svarta ballader”. Den skivan är min enda och stora kärleksförklaring till Dan Anderssons dikter och verk.  Han är min käraste poet och också en del av mitt liv, min tradition och min familj i generationer bakåt. Han är de utsattas poet, skogarnas poet och de karga markernas diktare. Det blir ett kärt återseende att göra albumet på scen igen.”

 

Sofia Karlsson är utan tvekan en av landets mest älskade musiker.

Med en katalog fylld till bredden av egenskrivet material såväl som tolkningar har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet, vilka alltid fyller bänkraderna på hennes många turnéer genom Sverige.

  

Sofia Karlsson sjunger åter Dan Andersson Svarta ballader

 

Dan Anderssons Svarta ballader (1917) är en av Sveriges mest älskade diktsamlingar. De många tonsättningarna av hans dikter har gjort honom känd för de flesta. I den här relativt andligt präglade diktsamlingen är eftervärlden, riket bortom bergen och botgöringens värld centrala inslag.