Soaré i Foajén 4-händigt med Pöntinen&Derwinger Schubert&Ravel

18.15 UNDERHÅLLNING MED MAT 19.30 LIVEKONSERT I FOAJÉN GRATIS entré KulturMat öppet från 17.30

Fantastisk Soare med FYRHÄNDIGT på ett piano med stjärnduon Roland Pöntinen och Love Derwinger!

Kl 18.15 härliga underhållningsverk med Roland och Love

Kl 19.30 Magnifika verk

Schubert Fantasia i f-moll

Ravel Rapsodie espagnole

Kvällsevenemang i foajén där kaféet är öppet och entrén är gratis!

Kaféet är öppet från ca 17 och serverar oftast en varmrätt, soppa, smörgås och bakelser. Till detta kan du även dricka gott och det finns både alkohol- samt alkoholfria alternativ.

Ca 18.00-19.00 spelas underhållande livemusik som man kan prata/äta till

 

Kl 19.30 konsertstart med kvällens artister i foajén GRATIS!

Schubert Fantasia i f-moll minor Opus posthumt 103

1 Allegro molto moderato
Largo
Scherzo. Allegro vivace
Finale. Allegro molto moderato

Ravel Rapsodie espagnole Opus posthumt 103

Prélude à la nuit
Malagueña
Habanera
Feria

En knapp timmes konsertlängd

Fredagen den 26 maj möts Roland Pöntinen och Love Derwinger vid en och samma flygel ute i Foajén. De känner varandra väl och har spelat tillsammans vid flera olika tillfällen i över 40 år! Denna kväll kommer de spela tillsammans på en och samma flygel, alltså fyrhändigt! Denna konsert är dessutom gratis och den sista inplanerade kvällskonserten i det ordinarie programmet på Kulturhuset innan sommaruppehåll. Helt klart en kväll du inte vill missa!

 

Varmt välkommen!

 

 

 

Om Love Derwinger
Love Derwinger debuterade 16 år gammal som solist i Liszts andra pianokonsert. Love Derwinger har konserterat i Europa, USA, Kanada, Japan, Mellanöstern och Sydamerika och deltagit i många prestigefyllda festivaler världen över. Han har varit solist med flera av de största skandinaviska orkestrarna och samarbetat med dirigenter som Myung-Whun Chung, Jun’ichi Hirokami, Paavo Järvi, Lev Markiz, Vassily Sinaisky och Leif Segerstam.

 

Love Derwinger är känd för sin mångsidighet och varvar solistuppdrag med kammarmusik, nutida musik och Lieder-repertoaren. Som dirigent har han framfört bland annat Morton Feldmans opera ”Neither” och Mahlersånger tillsammans med Barbara Hendricks och kammarensemble. Så här skriver Carl-Johan Malmberg (SvD) efter ett framförande av Der Abschied ur Das Lied von der Erde: ”Detta Mahlers tekniskt svåraste verk är ett kraftprov för musiker och sångerska, inte minst för de sju avslutande, bortdöende ’ewig’. Men de komplicerade rytmväxlingarna och de viktiga stämningsskiftena mejslades varligt fram av Derwinger och hans musiker till en av årets tätaste Mahlerkonserter.”

På senare år är Love också verksam som skönlitterär författare.

 

Foto av Annika Falkuggla Johansson

 

 

Om Roland Pöntinen
Roland Pöntinen debuterade som 17-åring med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm och har sedan dess framträtt med betydande orkestrar över hela världen. Bland höjdpunkterna märks konserter med Los Angeles Philharmonics i Hollywood Bowl, med (Londonorkestern) Philharmonia Orchestra i Paris och London samt framträdanden på London Proms i Royal Albert Hall.

 

Roland Pöntinen har samarbetat med dirigenter som Esa-Pekka Salonen, Leif Segerstam och Jevgenij Svetlanov för att nämna några. Han har gästat många av de stora festivalerna, däribland Schleswig-Holstein, Ruhr Klavier Festival, Mostly Mozart i New York samt Verbierfestivalen.

 

Roland Pöntinen har även initierat flera festivaler, till exempel Pianorama i Konserthuset, Stockholm 2017 och 2019 och var under åren 2018-2020 konstnärlig ledare för Båstad Chamber Music Festival. 2001 valdes han in som ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och erhöll året därpå den kungliga guldmedaljen Litteris et Artibus för framstående konstnärlig gärning.