Sara Parkman

Sara Parkman har spelat för utsålda konserthus, klubbar och teatrar och nu fortsätter segertåget på Fairplay Chamber Music.

Pris Ord: 280


På festivalen samarbetar Sara Parkman med flera av våra festivalartister i en unik konsert.

 

Sara Parkman är folkmusikern som ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum – och med det blivit den samtida svenska folkmusikens stora affischnamn. Efter tre hyllade soloalbum är det idag lika självklart att höra hennes musik pulsera ut över dimman i sommarnattens skogsrejv som det är att se henne framföra den live i folkkära tv-program.
 
Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris och – som på Manifestgalan tidigare i år – utsetts till årets bästa liveakt. När hennes senaste album Eros Agape Philia gavs ut i oktober möttes det av översvallande recensioner. Nöjesguiden delade ut sitt allra högsta betyg och skrev: ”Det är folkligt, mystiskt, mäktigt och modernt”, och skivan har legat högst upp på DN:s albumtopplista i inte mindre än fem veckor.