Romeo & Julia

Thorbjørn Gulbrandsøy & Sanna Gibbs Malmö Opera

”Jag vill leva” sjunger Julia i första akten just när hon möter Romeo. Strax därpå inser paret att de tillhör varsin adlig familj som ligger i fejd med varandra. De gifter sig i hemlighet med förhoppningen att familjerna ska försonas. Romeo och Julia är historien om två unga älskande och deras från början dömda kärlek, en historia om konsekvenserna av blind passion, hat och fördomar.

 

William Shakespeares pjäs Romeo och Julia ligger till grund för flera olika symfonier, baletter, musikaler och operor. Den mest populära och spelade operan är Charles Gounods, och det är den som Riksteatern och Malmö Opera nu turnerar i en intim, förtätad kammaropera signerad Wilhelm Carlsson. På scenen står fem sångare och tre musiker. I rollen som Romeo ser vi den norske tenoren Thorbjørn Gulbrandsøy och som Julia ser vi Sanna Gibbs, nyutexaminerad från Operahögskolan i Stockholm. Det blir en föreställning med vacker musik, dramatiska scener och ett av världens mest älskade kärlekspar!

 

Torbjørn har redan som mycket ung sjungit i Kulturhuset i Ytterjärna som Papageno i Magne Skredes uppsättning av Trollflöjten med Steinerskolen i Paradis, Bergen.

 

Handlingen i operan är trogen Shakespeares pjäs.

 

Riksteatern i samproduktion med Malmö Opera.