Reapproaching Bach

Jakob Koranyi, cello – Heather Ware, dans

Pris Ord: 200 Pens: 150 Stud: Gratis


Kulturhusets publik har flera gånger fått uppleva Jakob Koranyis fantastiska cellospel. När han berättade om sin fascination för denna dansföreställning var det med ens klart att detta skulle passa Kulturhuset i Ytterjärna! Så nu jobbar de tvår artisterna in residens och bygger denna föreställning som de sedan kommer att turnera med.

Det är förstås en extra glädje när vi på nära håll får följa hur konst blir till genom inspiration, oförtröttligt arbete och lysande artister.

Samarbetet mellan kanadensiska dansaren Heather Ware och svenska cellisten Jakob Koranyi är sprunget ur deras kärlek till Bachs musik och viljan att utforska dess kommunikativa natur. Vad händer när Bachs flera hundra år gamla musik förs in i ett modernt samtal med nutida dans? Och vad uppstår när cellist och dansare möts genom den intuitiva kommunikationen mellan deras konstformer? Reapproaching Bach undersöker vad dans och musik betyder för såväl artist som publik. Även förväntningarna kring vad en klassisk konsert måste vara ställs på ända. Små berättelser, humor och lek sätts ihop med Bachs fantastiska musik. Genom att leta efter nya perspektiv hittar vi platser då vi är sårbara och kanske allt för mänskliga men även tillfällen då vi helt kan njuta av skönheten i Bachs verk. Resultatet är en föreställning som strävar efter att vidga våra förväntningar och leka med våra föreställningar om vad Bach och dans kan vara.

 

Vill ni se dem i action så se här…

 

persfotos-4k-00_19_59_06-still006_bb_2016-11-24-17-07-14