Öppningskonsert

Kammarmusikskonsert

PROGRAM

Ludwig van Beethoven – Cellosonat no 4 i C-dur – Jakob Koranyi, Peter Friis Johansson
TBA – gästspel
Marcelle de Manziarly – Flöjttrio (i version för violin, cello & piano) – Ylva Larsdotter, Torleif Thedéen, Peter Friis Johansson
-PAUS-
Johannes Brahms – Pianokvintett i f-moll – Alissa Margulis, Berit Cardas, Ida Bryhn, Jakob Koranyi, Juho Pohjonen

 

 

 

Varmt välkommen till öppningskonserten på Fairplay Chamber Music Festival! Vi bjuder in till en kväll fylld med klassisk musik i världsklass, där vi presenterar några av de mest älskade verk av kammarmusikens stora mästare.

 

 

Konserten inleds med Beethovens Cellosonat nr 4, ett både virtuost och raffinerat verk som visar upp cellons känslomässiga bredd. Från känsliga, eteriska passager till dundrande, passionerade utbrott kommer denna härliga sonat att lämna dig andlöst törstande efter mer musik!

 

 

Efter ett kortare gästspel följer Marcelle de Manziarlys Flöjttrio, här i version för violin, cello och piano, som avslutar konsertens första halva. Manziarly känsla för melodier och gnistrande harmonier kombinerat med en god dos humor gör att detta sällan spelade verk förtjänar sin plats på vår öppningskonsert.

 

 

Efter paus avslutas konserten med Brahms pianokvintett, ett riktigt mästerverk som kombinerar lyriska melodier och svävande harmonier med invecklad kontrapunkt. De virtuosa artisterna kommer att framhäva varje nyans i detta dramatiskt komplexa och givande verk, vilket gör det till en perfekt avslutning på denna historiska kväll när vi inviger Fairplay Chamber Music!

 

Köp din biljett här! 

I konsertbiljetten ingår Late night i Foajén som börjar ca 21.15 i Kulturhusets foajé.

 

Vi lovar dig en oförglömlig konsert fylld med spännande och vacker musik!

 

Det går att köpa festivalpass till hela kammarmusiksfestivalen. Läs mer på: https://fairplaychambermusic.com/sv/festivalprogram-2023/