INSTÄLLT pga av nya restriktioner. NY serie – Human Talks: Lennart Koskinen

Fenomenet människan – Alla människor är djur men inga djur är människor

Pris Ord: 300 Pens: 300 Stud: 300


Lennart Koskinen är biskop emeritus i Svenska kyrkan och Viceordförande för Svenskar i Världen. Han har suttit med i Regeringens värdegrundsdelegation.

 

Arr: Järna Akademin

Läs mer här…

 

Human talks är en ny programserie där olika talare bidrar med individuella betraktelser över allmängiltiga mänskliga eller samhälleliga frågor, som engagerar dem på ett personligt plan och som de vill ge ett eget perspektiv på.

Med start i höst bjuder vi in en rad olika personligheter såsom artister, filosofer, influencers, men också företrädare för olika religioner, politiker etc. Formatet är inspirerat av den amerikanska programserien Ted talks, men inriktningen hos oss tar sin utgångspunkt i de humana vetenskaperna och synen på människan i en alltmer komplex och utmanade värld.

Human talks kommer att genomföras på utvalda dagar i samband med kvällsöppet i restaurangen. Framträdandet börjar vid kl 19 och beräknas ta totalt ca 45 – 50 minuter – den aktuelle talaren pratar i max 30 minuter och kvällen avslutas med en frågestund som leds av en moderator.

Priset för hela serien är 1.200:- eller 300 tillfälle.

Du kan boka direkt på info@kulturbygge.nu.

Beställ biljetter via ticketmaster (OBS extra avg tillkommer) här…

 

Varmt välkomna till en spännande höst i Kulturhuset.

OBS! Vi följer gällande rekommendationer avseende coronapandemin. I skrivande stund innebär det att det blir max 50 personer som kommer att få vistas i salen. Först till kvarn gäller!

 

 

Programmet för hösten ser ut som följer:

4/9: Peter Örn: Dag Hammarskjöld – reflektioner om Gud, Vägmärken och livets mening

2/10: Sofia Wood: Den nya valutan: att värdera glädje, en intuitiv livsstil och anti-strategi — En generations reaktion på det moderna livet

13/11: Lennart Koskinen: Fenomenet människan – Alla människor är djur men inga djur är människor

4 12:  Jonna Bornemark: Det bortglömda omdömet

Presentation av höstens talare:

Peter Örn är bl a tidigare chef för Svenska Röda Korset och VD för Sveriges Radio. Han är idag ordförande för regeringens kommitté Demokrati 100 år – samling för en stark demokrati, samt författare.

Sofia Wood har en bakgrund i mode-, konst- och designbranschen. Tillsammans med Elsa Billgren har Sofia också trend- och livsstilspodden Billgren Wood som ges ut av ELLE.

Lennart Koskinen är biskop emeritus i Svenska kyrkan och Viceordförande för Svenskar i Världen. Han har suttit med i Regeringens värdegrundsdelegation.

Jonna Bornemark är professor i filosofi vid Södertörns Högskola. Hon har skrivit ett flertal böcker och blir aktuell i höst med sin nya bok Horisonten finns alltid kvar: om det bortglömda omdömet.Hemsida: https://jarnaakademi.se/kurser/human-talks-2/