Möt Hanna Kulle och Selma Lagerlöf med Berättelser vid eldbrasan

Berättarserie: Selma Lagerlöf Start 7 februari

Pris Ord: 100 Pens: 75 Stud: 50


Köp dina Biljetter HÄR

Hanna Kulle

Hanna Kulle är sedan lång tid en stjärna som gett Västanå teater en alldeles särskild magi. De många föreställningarna i Västanå i Leif Stinnerboms kongeniala uppsättningar har gettt Hanna en unika insikt och förbundenhet med Selma Lagerlöfs verk.

Denna kväll kommer hon att på sitt levande och fängslande sätt att berätta och gestalta Lagerlöfs berättelser framför brasan i foajén.

När hon berättar försvinner tid och rum och vi stiger in i en fängslande saga.

Missa inte Anna-Karin Palms Lagerlöfkväll den 7/2 här…

Selma Lagerlöf

Selma Lagerlöf. Folkkär och världsberömd, framgångsrik och hyllad. Men bakom den etablerade bilden av Nobelpristagaren och sagotanten på Mårbacka fanns en sökande, tänkande, älskande människa med stort frihetsbegär och djärva visioner.
Anna-Karin Palm skriver med författarens blick på Selma Lagerlöf och ser hennes idévärld och inre liv som grundval för hennes skapande. Hon berättar om vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang. Författarlivets strider och tvivel träder fram, men också det starka självförtroendet och målmedvetenheten hos en kvinna som banade nya vägar, både i livet och i litteraturen.
Boken ger en levande och mångsidig bild av en författare som än idag förmår sätta världen i rörelse.

 

Copyright/fotograf: Porträtt från 1881. Selma Lagerlöf sådan hon såg ut när hon kom till Landskrona. Foto: Anna Ollson, Karlstad. (c) Mårbackastiftelsens arkiv.

Källa: Bonniers förlag