LÅNGBACKA/BÅDAGÅRD

Soaré i Foajén - livekonsert kl 19-21

Denna fredag bjuder vi in till en extra unik soaré i foajén där livemusiken startar kl 19 istället för 18.15 och pågår ända till kl 21. Under tiden kan du äta och dricka gott i vår fantastiska restaurang. Denna gång gästas vi av inga mindre än Långbacka & Bådagård.

 

 

LÅNGBACKA/BÅDAGÅRD

De har hyllats för sin förmåga att trollbinda publiken med sina tätt sammanflätade röster. En konsert med färgstarka och unika Långbacka/Bådagård är som att träda in i ett alldeles särskilt musikaliskt universum där genregränser utmanas och tradition möter progression! 2022 åker duon på turnén Every little whisper TOUR, där de äntligen får spela all sin nya musik live.

Långbacka/Bådagård är sångarna och multimusikerna Maja Långbacka och Matilda Bådagård. Hejvilt blandar de folkmusik med pop på sitt säregna, filmiska sätt, har sedan starten väckt stort intresse – inte minst år då de är aktuella med filmmusiken från Camilla Läckbergs uppmärksammade film GLACIÄR.

I april 2020, mitt i den första vågen av nedstängningar till följd av Corona, släppte duon sitt andra album, Every Little whisper turns into a roar, där de samarbetat med spännande gäster som jazztrombonisten Karin Hammar, cirkuskompositören Looptok och finske stråkharpspelaren Pekko Käppi. Skivan hyllades av en enig kritikerkår, men turnén fick skjutas på framtiden. Istället dök Långbacka/Bådagård in i filmbranschen och skapade musiken till filmen GLACIÄR som hade premiär i april-21. Soundtracket till filmen släpptes också som album i april, duons tredje på bara tre år.

Långbacka/Bådagård har turnerat tillsammans i hela Norden. Live går de från nedskalade, minimalistiska arrangemang på bara två fioler, till stora filmiska ljudlandskap med liveelektronik, loopar och puls.  Duon spelar på vitt skilda scener, alltifrån intima bygdegårdar, kyrkor och folkmusiksfestivaler till större konserthus, pop- och jazzklubbar och stadsfestivaler.

– Vi älskar att få möta olika slags publik på olika typer av scener, från det lilla intima rummet till stora festivalhav, säger Långbacka/Bådagård.

 

Långbacka/Bådagård
Foto: Mikael Sjöberg / www.mikaelsjoberg.se