Limits – CIRKUS CIRKÖR

22-24 april Regi Tilde Björfors Musik Samuel Andersson

Pris Ord: 370 Pens: 300 Stud: 250


Limits_Saara_photoMattiasEdwall_72Bsk

LIMITS

Föreställningar

fre 22/4 2016 kl 19.00

lör 23/4 2016 kl 19.00

sön24/4 2016 kl 15.00

 

2015 firade Cirkus Cirkör 20 år som gränsöverskridare. Under Tilde Björfors konstnärliga ledarskap har Cirkus Cirkör konsekvent utforskat gränser och gränsöverskridanden i föreställningar och i forskningsprojekt liksom i cirkusens interaktion med samhälle, publik och deltagare. I skenet av Europas allt hårdare gränsdragningar mot omvärlden och de konsekvenser som stängda gränser medför, har Cirkus Cirkörs röst som förespråkare av gränsöverskridande blivit starkare. Dagens Nyheters recensent utnämnde Cirkus Cirkör till skapare av en ny genre; ”nycirkusaktivism”, efter att ha sett föreställningen Borders under 2015.

Med den nya produktionen Limits fortsätter arbetet och frågorna:
Är en begränsning en realitet eller något påhittat? Är en begränsning ett stopp eller en motivation till att hitta nya vägar?
Någon har ritat streck och delat in världen i olika begränsade delar. Vi bygger staket runt våra trädgårdar, murar, stängsel, har beväpnade arméer runt våra länder. Men människan har aldrig velat stanna på ett och samma ställe.

På klassiskt Cirkus Cirkörmanér kommer Limits att vända upp och ner på perspektiven. Med kraft, möjlighetsfokus och uppkäftigt engagemang balanseras en värld av flykt, migration och nya gränser mot artisternas personliga gränser i form av risk, smärta, gruppen och kroppens begränsningar. Det är svårt att överskrida gränser utan stunder av kaos och oordning men dagens läge kräver nya grepp!

För idé och regi står Tilde Björfors, grundare och konstnärlig ledare för Cirkus Cirkör liksom regissören bakom de flesta av Cirkus Cirkörs stora succéer som Borders, Knitting Peace, Wear it like a crown och Inside out. Tilde har vid sidan av ledarskapet för Cirkus Cirkör haft en professur på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm där hon presenterat forskningsprojektet Cirkus som gränsöverskridare i konsten och samhället.

I rollistan till Limits märks de unga prisbelönta teeterboard-artisterna Anton Graaf och Einar Kling-Odencrants, kautschuk- och ringartisten Manda Rydman som bland annat setts i Wear it like a crown samt parakrobaten/jonglören Peter Åberg och hans luftakrobatpartner Saara Ahola som båda nyligen medverkade i Borders. Musiken skrivs av Samuel Andersson som tidigare gjort musiken till Cirkus Cirkör-föreställningarna Knitted Piece, Knitting Peace och Borders.

Ensemble
Manda Rydman – Luftakrobatik och kautschuk
Einar Kling-Odencrants – Akrobatik och språngbräda
Anton Graaf – Akrobatik och språngbräda
Peter Åberg – Akrobatik och jonglering
Saara Ahola – Akrobatik och luftakrobatik

Kreativt team
Regi och koncept: Tilde Björfors
Kompositör: Samuel Andersson
Scenografi: Fanny Senocq, Joel Jedström, Stefan Karlström, Tilde Björfors
Koreograf: Olle Strandberg
Kostym: Jonna Bergelin
Videoscenografi/projektioner: Johannes Ferm Winkler, Tom Waldton och Per Rydnert/Visual Relief
Producent: Sara De Vylder, Amy Fee