Lena Willemark Riksspelkvinna!

Blåferdi – Den blå vägen

Den blå vägen – Blåferdi

Lena_Willemark_foto_johan_mansson

 

Lena Willemark  sång & fiol

Mia Marin  femsträngar fiol
Emma Reid  fiol
Sandra Marteleur viola
Leo Svensson cello
Tina Quartey slagverk

Om och om igen har Lena Willemarks spel- och sångkonst fått Kulturhuset att vibrera och fyllas av den stora värmen. Denna musik lyfter och bär iväg en som på mattan i sagorna till gamla trakter och till nya. Den blå vägen – på älvdalsmål – Blåferdi heter hennes verk. Här är inga förbud eller gränser – Lenas prisbelönta musik är folk- och klassisk, ny och oväntad i samma nu. Med fantastiska medmusiker blir det het konsert.

”Lena Willemarks blå resa är vacker, disciplinerad och vild — ett helgjutet verk.” ”Jag vet få artister som känns så autentiska och är så ett med sin musikaliska tradition…” Alexander Agrell, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad

”Märkligt formsprängande. Lena får sällskap av fem profilstarka musiker som suggestivt & med kraftfull dynamik lyfter fram det gränsöverskridande draget i detta sällsamma kammarverk”
UNT Björn Stenberg

 

”Lena Willemark kombinerar den skarpaste excellens med den djupaste av spelglädje & hon tycks fortfarande ledas av samma inställning till musiken: det är nu och alltid”
Lira, Magnus Östnäs

 

BILJETTINFORMATION

Priser:

ord 200
pens 150
stud GRATIS

Biljetter

Lena_Willemark_04.CR2.p