Knitting Peace

Cirkus Cirkör - Nycirkus

Pris Ord: 280 Pens: 210 Stud: 140


I en poetisk nycirkusföreställning fylld av garn, trassel, linor och trådar vävs frågeställningar om strävan och stickning samman med hisnande artisteri, loopad livemusik och suggestiv scenografi. Fem nycirkusartister skapar en magiskt vacker värld av rep och garn, dit publiken bjuds in för att omslutas av gåtfull musik, känslig poesi och kraftfull strävan efter meningsfullhet. Kan själva strävan göra skillnad? Går det att sticka fred?

 

Från urpremiären 2013 har Knitting Peace växt från att vara en nycirkusföreställning till något större. Vi uppmanade människor att sticka fred tillsammans med oss och blev överväldigade av responsen. Stickningar strömmade in och vi har fått tusentals stickade verk skapade av fredsstickare över hela världen. Genom att kombinera vår konstform cirkus med handarbetet samt tankar om fred och strävan har en enorm stickande fredsrörelse skapats som spänner över kontinenter.

 

Forskare menar att strävan och längtan efter att få det bättre är det som håller oss vid liv. Det värsta som kan hända är att vi uppnår våra mål utan att hitta något nytt att sträva efter. Cirkusartister strävar ofta efter att uppnå det omöjliga. Är strävan efter en omöjlighet vägen till lycka? Att sträva efter fred på jorden, är det att sträva efter det omöjliga? Kan själva strävan förändra något? Går det att sticka fred?

 

Filosofer har alltid vetat att en strävan efter något mer, en önskan om ett bättre liv, är det som ger oss syfte – en bokstavlig anledning att leva. I dagens osäkra värld har den önskan och längtan efter att göra vår värld till en bättre plats aldrig känts mer akut.

 

Det är lätt att ge upp inför sin litenhet, världens storhet och sakers komplexitet. Genom att
hänge sig totalt åt garnets olika former strävar artisterna efter att hitta mening.

 

Det som förenar oss är mycket starkare än det som skiljer oss åt. Fred kan verkligen börja med en enda person, men det är bara genom att arbeta tillsammans som vi verkligen kan förändra världen.

 

Ålder: rekommenderas från 7år