KMH Symfoniorkester Brahms dubbelkonsert och Dvořáks åttonde symfoni

Ledning Mats Zetterqvist Solister Jonna Simonsson violin Eleonora Svanström cello

Program

L Farrenc Ouverture nr 2 e-moll op 24
J Brahms Konsert för violin, violoncell och orkester a-moll op 102
Solister Jonna Simonsson violin Eleonora Svanström cello
paus
A Dvořák Symfoni nr 8 G-dur op 88

 

De mycket skickliga musikerna från Kungliga Musikhögskolans Symfoniorkester gästar oss denna afton. När de varit hos oss tidigare år så har reaktionerna från publiken varit att man knappt kan tro sina öron att de fortfarande ”bara” är studenter, när de spelar så otroligt skickligt och samspelt – som om de inte gjort något annat i sitt liv än att öva på dessa stycken tillsammans.
Nu får vi återigen äran att gästas av denna fantastiska symfoniorkester och välkomnar er, vår kära publik till att uppleva när salen fylls av diverse vackra klanger av alla dess instrument.

 

KMH Symfoniorkester består av studenter från musikerprogrammen i klassisk musik på kandidat- och masternivå. Orkestern har fyra eller fem arbetsperioder per läsår, och har arbetat med dirigenter som Sixten Ehrling, Okko Kamu, Gennady Roshdestvensky, Leif Segerstam, Manfred Honeck, Paul Mägi och många andra. Varje produktionsperiod avslutas med en konsert på KMH som ofta repriseras i någon av landets konserthus.

KMH Symfoniorkester har bland annat framträtt vid Nobelmiddagen och turnerat till Wien, Zürich och flera städer i Baltikum.