INSTÄLLT Julkonsert med toppkören VoNo

Lone Larsen, dirigent – Jakob Koranyi, cello

Pris Ord: 400 Pens: 400 Stud: 400


Denna spännande julkonsert med solistkören VoNo ledda av Lone Larsen och med speciella inslag och medverkan med cellisten Jakob Koranyi är en del av Järna Festival Academy.

 

VoNo

VoNo hette tidigare Voces Nordicae och är en vokalensemble från Stockholm som består av 12 sångare och dirigenten Lone Larsen. Ensemblen startades 1999 och lockar till sig rutinerade sångare som önskar utforska nya uttryck inom ensemblesång.

Utgångspunkten är den klassiska a cappella-repertoaren som förenas med folk- och populärmusikaliska traditioner. Improvisation i olika former är centralt, i kombination med sceniska uttrycksmedel.

Lone Larsen betraktar sina sångare som självständiga solister och betonar vikten av att musicera i sann mening från hjärtat – att beröra.

 

Medlemmar

Sopran:
Anna-Kari Frisk
Emma Fagerström

Mezzosopran:
Anna Larsdotter Persson
Tove Fagius

Alt:
Janna Vettergren
Lisa Fagius Hålling

Tenor:
Martin Åsander
Peder Curman
Jonathan von Döbeln

Baryton:
Viktor Rydén
Josef Sjöblom
Adam Jondelius

Bas:
Anders Butta Börjesson

 

Om Lone Larsen

Voces Nordicaes konstnärliga ledare och dirigent, Lone Larsen, är född 1973 och uppväxt på en gård i Vind – en liten by i västra Jytland i Danmark. Hon är utbildad musiklärare vid Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg.1998 flyttade Lone till Sverige där hon har tagit diplomexamen i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I juni 2000 gav hon sin mycket väl mottagna diplomkonsert.

Lone har under perioden februari 2005 – februari 2007 varit bosatt i New York där hon bl.a. gjort kompletterande studier vid Juilliard School of Music i New York, USA.

Sommaren 1999 grundade Lone Larsen vokalensemblen Voces Nordicae. Vid sidan av den klassiska musiken har Lone arbetat med musik ur den afro-amerikanska traditionen, och tycker det är berikande att jobba med olika genrer. Hennes intresse för folkmusik visar sig därför i Voces Nordicaes artistiska framtoning. Lone har själv sjungit i trion Babwäba-sisters och har varit konstnärlig ledare för jazz-vokalgruppen Vocation.


Jag gillar teamwork. Jag har ett intresse för att jobba med kör som uttrycksform där varje sångares individuella konstnärliga potential tas till vara. Har ambitionen att beröra i mötet med publiken. Gillar att experimentera och att lära mig nytt där jag inte känner till facit. Voces Nordicae är – med allas input – som en kreativ experiment verkstad och jag trivs i den skapande-processen.”

Lone LarsenHemsida: https://vono.se