Julnattens Mysterier med nordiska kören VoNo med Lone Larsen

Musiker ur Drottningholms Barockensemble

Julkonsert med Vono och Drottningholms Barockensemble

LÖRDAG 18 DECEMBER 2021 KL. 19:00

En stämningsfull tidsresa med julmusik från tidigare sekler fram till idag under ledning av dirigent Lone Larsen.

 

’Julnattens Mysterier’ är ett återkommande samarbete mellan dessa båda svenska toppensembler. Repertoaren utgörs av tidig musik som varvas med folkton och nutida tonsättningar.
Ur programmet: J.S. Bach, Hammerschmidt, Corelli, Åsander, traditionella julsånger.

Om VoNo

VoNo är en professionell vokalensemble vars mål är att utveckla och förnya vokal scenkonst som berör. De tolv sångarna och konstnärlig ledare Lone Larsen har sin musikaliska bas i den klassiska körrepertoaren och arbetar med improvisation och kreativt medskapande som metod för att skapa ett unikt musikaliskt uttryck. Mod, lekfullhet och solistisk självständighet i kombination med noggrant utmejslad mångstämmig körmusik ger omväxling och ett starkt samspel med publiken. VoNos föreställningar, konserter och filmer har humanistiska frågor och hållbarhet i fokus. Ensemblen är hemmahörande i Stockholm och har en omfattande turnéverksamhet framför allt i Norden och Europa. VoNo startades 1999 under namnet Voces Nordicae.

Om Drottningholms Barockensemble

Drottningholms Barockensemble bildades av altviolinisten Lars Brolin 1971. De sex ursprungsmusikerna satte som mål att spela 1600- och 1700-tals musik på tidstrogna instrument. Till denna konsert med VoNo deltar 7 musiker från Drottningholmarna.

 

 

Köp biljetter här…

Vaccinpass fodras till denna konsert

 

 

 

0