Världsstjärnan Julia Lezhneva ger en konsert i Sverige

Ackompanjerad av Roland Pöntinen - en sagolik sång- och operafton

Pris Ord: 480 Pens: 360 Stud: 240


Julia Lezhneva, sopran, är en av vår tids ledande operasångerskor och har särskilt gjort sig känd som briljant uttolkare av barockopera. Hennes röst har kallats änglalik.Hon sjunger besjälat med en bländande virtuos teknik.

Och det är just hennes tonbildning och alldeles unika sång som gjort att vi inbjudit henne till Kulturhuset i Ytterjärna. Det är en stor är att hon tackat ja och gör denna enda konsert i Sverige.

Vi bad Roland Pöntinen om han ville ackompanjera henne! Pöntinen är inte bara en stor solist utan har även gjort rader av konserter och inspelningar med sångare som t ex Barbara Hendricks. Det blir den första konserten de ger tillsammans.

Tillsammans med Roland Pöntinen kommer hon att bjuda på ett varierat program bl.a. med några av Schumanns vackraste Lieder, Rossinis berömda La regata veneziana  och operarior av av Händel, Vivaldi och Mozart.

Vi kan utlova en festkonsert!

Lezhneva har fått strålande recensioner varhelst hon sjungit; Sopranen med rösten av ”ängelskönhet” (The New York Times), ”ren ton” (Opernwelt) och ”felfri teknik” (Guardian) ger ”oförglömligt andligt uttryck” och ”perfekt konstnärskap” (Guardian).

Hennes internationella karriär fick ett genombrott när hon skapade en sensation vid Classical Brit Awards i Londons Royal Albert Hall 2010, och sjöng Rossinis Fra il padre på inbjudan av Dame Kiri Te Kanawa.

Sedan dess har Lezhneva framträtt i konsert och opera runt om i världen och i december kommer hon äntligen till oss i Ytterjärna och fyller vår konsertsal med sin sagolika röst – en upplevelse att bära med sig.

 

 

Lyssna till när Lezhneva framför Mozart’s ”Exsultate, jubilate”

 

  

Lyssna till när Lezhneva framför Vivaldi Agitata da due venti här!

 

 

 

Julia Lezhneva tillsammans med Herbert Blomstedt