Järna Festival Academy 2020

Festival med fantastiska klassiska artister

Missa inte Järna Festival Academy, kulturfestivalen där fantastiska artister möter intressanta tänkare!
Hur förhåller vi oss till en värld i accelererande förändring? Kan historien lära oss något om framtiden? Och hur låter egentligen en AI-pianist? Dessa frågor och många fler utforskas i toner och ord under årets festivaltema DU SKÖNA NYA VÄRLD.

 

Festivalpass för HELA festivalen kostar 1.200kr
MEN bokar du ditt festivalpass innan den 1 mars så får du en så kallad ”Early bird” rabatt och betalar då endast 800kr!

 

Nedan ser du några av årets framträdanden, för att se hela programmet och köpa biljetter/festivalpass besök Järna Festival Academy’s hemsida

 

 

DU SKÖNA NYA VÄRLD – Festivalen för alla musikälskare som pågår mellan den 17-25 Juli

 

17/7 – Fredag kl 19:00 – Öppningskonsert

å festivalens öppningskonsert står kammarmusiken i fokus och medverkar gör ett urval av årets festivalartister. Det blir tidigare publikfavoriter såsom Liza Ferschtman och Juho Pohjonen, internationella stjärnor som Lars-Anders Tomter och Yura Lee, samt festivalens ledare Jakob Koranyi och Peter Friis Johansson. Programmet sträcker sig från det finstämda till det storslagna och sätter tonen för festivalens kommande drygt 30 evenemang!

 

18/7 – Lördag kl 17:00 – Elisabeth Leonskaja

Beethovens sista pianosonater

Ett unikt tillfälle att höra de tre sista av Beethovens odödliga pianosonater framförda av denna legendariska pianist. 19/7 håller Leonskaja dessutom öppna masterclasses med akademistuderna.

 

Jacob Mühlrad

Sällan har en tonsättare gjort sådan kometkarriär som Jacob Mühlrad. Till JFA 2020 komponerar Jacob ett verk som framförs i delar under fyra tematiska konserter och i sin helhet vid festivalens slut.

 

Sommarakademi 2020

Akademin gästas av 24 musiktalanger från hela världen. Följ dem under festivalveckan på deras öppna masterclasses och mycket populära lunchkonserter kl 12:12 måndag-fredag!

 

RUNNING FOR BEETHOVEN – springer du snabbare än Beethovens femma?

Den 26 juli 2020 är det dags för Sveriges första kombinerade motionslopp/symfoniska konsert! Vi inbjuder dig som vill springa att göra det i sällskap av Beethoven själv till tonerna av hans femte symfoni. Vill du hell- re sitta i konsertsalen får du njuta av en hel symfoniorkester som spelar den kraftfulla musiken.

Detta för att vi 2020 firar Ludwig van Beethovens 250 årsjubileum, något du inte får missa vare sig du är motionär eller konsertfantast! Plats Kulturhuset i Ytterjärna med omnejd. Läs mer på jarnafestivalacademy.com

Arr: Friskis&Svettis

 

Jacob Mühlrad – kompositör

 

Elisabeth Leonskaja – pianist

 

Juho Pohjonen – pianist

 

Liza Ferschtman – violinist
Jakob Koranyi – cellist & Peter Friis Johansson – piano
Lars-Anders Tomter – violinist
Järna Festival Academy 2020

Nedan ser du några av årets framträdanden, för att se hela programmet och köpa biljetter/festivalpass besök Järna Festival Academy's hemsida

Event Type: Event

Performer: PersonBiljetter: Ticnet