INVIGNINGENS PORT – Mysteriedrama av Rudolf Steiner

Järnas dramagrupp Regi Paul Klarskov

Pris Ord: 350 Pens: 350 Stud: 350


ETT MYSTERIEDRAMA 

Den 10 oktober 2020 uppför Järna dramagrupp Rudolf Steiners första mysteriedrama Invigningens port i regi av Paul Klarskov och med musik av Lennart Nilo. 

Rudolf Steiner skrev mellan 1910 och 1913 sina fyra mysteriedramer som uppfördes i samband med antroposofiska sommarkonferenser i München.

Nu spelas dramerna världen över i många olika länder och på många olika språk.

Järna dramagrupp har arbetat med mysteriedramerna sedan 2010 och spelat dem i Kulturhuset i Ytterjärna sedan 2013 i samband med årliga sommarkonferenser.

Mysteriedramerna väcker många frågor genom sitt innehåll men även sin konstnärlig gestaltning med regi och scenografi, belysning, musik, eurytmi, tal – och skådespelarkonst. 

Det finns även en rad anvisningar av Rudolf Steiner i samband med konsternas utövande och dramernas framförande som vill bli prövade av vår tids medvetenhet!

 

Rudolf Steiners verk skapar vår tids mysteriekultur med den moderna människans andlighet i centrum. Som i de grekiska tragedierna inbjuds höga andliga väsen onda krafter och naturväsen att delta i handlingen.

 

Välkommen till en annorlunda teaterupplevelse!

Ulrike von Schoultz, projektledare, arr Guldfällen

 

 

Paul Klarskov är verksam på Marjatta i Danmark och har varit mångårig medarbetare på scenen i Goetheanum berättar om sitt regiarbete.

Lennart Nilo har komponerat musiken och framför den på piano.

Foton: Mats-Ola Ohlsson och Kent Holmström

 

 

 

 

 

Föreställningen är ca 6 timmar lång speltid och börjar kl. 14.00 och avslutas kl. 21.30

 

Läs mer här: