Human Talks: Lennart Koskinen

Fenomenet människan – Alla människor är djur men inga djur är människor

Pris Ord: 150 Pens: 150 Stud: 150


Lennart Koskinen är biskop emeritus i Svenska kyrkan och Viceordförande för Svenskar i Världen. Han har suttit med i Regeringens värdegrundsdelegation.

 

Arr: Järna Akademin

Läs mer här…

Human talks är en ny programserie där olika talare bidrar med individuella betraktelser över allmängiltiga mänskliga eller samhälleliga frågor, som engagerar dem på ett personligt plan och som de vill ge ett eget perspektiv på.

Med start i höst bjuder vi in en rad olika personligheter såsom artister, filosofer, influencers, men också företrädare för olika religioner, politiker etc. Formatet är inspirerat av den amerikanska programserien Ted talks, men inriktningen hos oss tar sin utgångspunkt i de humana vetenskaperna och synen på människan i en alltmer komplex och utmanade värld.

Human talks kommer att genomföras på utvalda dagar i samband med kvällsöppet i restaurangen. Framträdandet börjar vid kl 19 och beräknas ta totalt ca 45 – 50 minuter – den aktuelle talaren pratar i max 30 minuter och kvällen avslutas med en frågestund som leds av en moderator.

Priset för detta speciella tillfälle är nedsatt till 150kr.

Beställ biljetter här…

 

Varmt välkomna

 

Denna programserien har haft ett uppehåll på grund av pandemin och hittills har vi hört Peter Örn, Sofia Wood och Jonna Bornemark.

Peter Örn är bl a tidigare chef för Svenska Röda Korset och VD för Sveriges Radio. Han är idag ordförande för regeringens kommitté Demokrati 100 år – samling för en stark demokrati, samt författare. I september 2020 pratade Peter om Dag Hammarskjöld – reflektioner om Gud, Vägmärken och livets mening. Föreläsningen kan man se på  YouTube här.

Sofia Wood har en bakgrund i mode-, konst- och designbranschen. Tillsammans med Elsa Billgren har Sofia också trend- och livsstilspodden Billgren Wood som ges ut av ELLE. I oktober 2020 pratade Sofia om Den nya valutan: att värdera glädje, en intuitiv livstil och anti-strategi – En generations reaktion på det moderna livet.  Föreläsningen kan ses på YouTube här. 

Jonna Bornemark är professor i filosofi vid Södertörns Högskola. Hon har skrivit ett flertal böcker om vårt förhållande till förnuft, mätbarhet och behovet av en ny omdömesbildning. Våren 2021 pratade Jonna. Det bortglömda omdömet. Föreläsningen kan ses på YouTube här.Hemsida: https://jarnaakademi.se/kurser/human-talks-2/