Elīna Garanča, sång – Matthias Schulz, piano

Sång recital - unik möjlighet att uppleva världsstjärnan Elīna Garanča, mezzosopran

 

Elīna Garanča
Exklusivt gästspel – Söndag 6 oktober 2024
Enda konserten i Sverige: Kulturhuset i Ytterjärna

 

Elīna Garanča är nu internationellt en av de mest uppskattade och hyllade mezzosopranerna.
Från Riga, Lettland till världens mest prestigefyllda operahus har hon kännetecknats av exceptionellt konstnärskap och en fantastisk röst. Kritiker och publik världen över har hyllat hennes sångkonst och rolltolkningar.
Särskilt känd blev hon med Bizets Carmen som hon har sjungit på flertalet teatrar som Royal Opera House Covent Garden, Bayerische Staatsoper, Palaue les Arts Reina Sofía Valenciaoch Metropolitan Opera (där NY Times utmärkte henne ”den finaste Carmen på 25 år…”).
Nu aktuell med debuten på Bayreuth-festivalen i rollen som Kundry (i Wagners Parsifal) och drömrollen som Amneris i Verdis Aida, på Wiener Staatsoper och Wienerfilharmonikerna sommarnattskonsert med Yannick Nézet Séguin.

 

Nu kommer ett unikt tillfälle att uppleva Elīna Garanča i Sverige.
Det blir hennes första framträdande som världskänd artist här.
Och recitalen i Kulturhuset i Ytterjärna blir hennes enda konsert i Sverige.

 

Läs mer om kvällens artister nedan

 

  

 

 

Elīna Garanča är exklusiv Deutsche Grammophon (DG) artist. Hennes första soloinspelning av ”Aria Cantilena” har blivit mycket populär. Två av hennes tidigare album (’Romantique’ och ’Meditation’) vann båda ett ECHO Klassik-pris. Hennes album ”Sol y Vida’ släpptes i maj 2019 och har enhälligt hyllats av kritikerna. I november 2020 släppte hon sitt första soloalbum, med Schumanns sångcykel Frauenliebe und Leben och ett urval av Brahms-sånger följt av Albumet ”Live from Salzburg” som släpptes i december 2021.

 

Garanča framträder regelbundet på Metropolitan Opera, Wiener Staatsoper, ROH Covent Garden, Salzburg Festival, Festspielhaus Baden Baden, Bayerisches Staatsoper München, Deutsche Oper Berlin, Carnegie Hall New York och Wigmore Hall London och fortsätter att uppträda på olika operor, festivaler och konserter över hela världen.

 

Tillsammans med hennes favoritpianist, Matthias Schulz, som kommer att ackompanjera Elina på piano denna afton, kommer de bjuda på en kväll du sent kommer att glömma!

  

 

 

Upplev konserten som en sann VIP med vårt exklusiva Kulturpaket!
Speciellt framtaget för dig som vill landa i lugn och ro till en unik upplevelse som ger din konsertvistelse extra guldkant.

 

Njut av lyxen att bo på vårt förstklassiga ekologiska hotell, beläget precis intill Kulturhuset, där du kan koppla av i komfort och stil. Innan konserten väntar en kvällsmat av finaste närodlade råvaror. Under pausen har du färdigserverat antingen KulturMats specialutvalda utbud av ost och vin (demeter) eller kaffe med bakverk.

Du vaknar upp till en härlig ekologisk frukost redo att starta dagen innan du beger dig hemåt.

Önskar du komma redan dagen före för att bo in dig och förbereda dig för en storslagen konsert och  kanske även uppleva färgsymfonien i Skyspace – James Turells ”The light inside” har vi paket även för detta!

Vårt Kulturpaket är tillgängligt från och med den 24 maj och inkluderar speciellt utvalda platser för att säkerställa att din upplevelse blir minnesvärd och helt unik. Se till att boka din plats redan idag för en konsertupplevelse utöver det vanliga!

 

Du bokar detta unika och exklusiva paket via Ytterjärna Hotells hemsida eller genom att kontakta vår reception på info@ytterjarnahotell.se 

 

 

Fotograf: Pascal Bünning

 

Matthias Schulz studerade piano vid Mozarteum i Salzburg och ekonomi vid Ludwig Maximilian University i München. Efter att ha börjat sin professionella karriär på Konzerthaus Dortmund såväl som vid Salzburgfestivalen tog Matthias Schulz ansvaret som Allmän Konstnärlig och Verkställande Direktör för Stiftung Mozarteum Salzburg år 2012. Sedan 2017 är han konstnärlig ledare för Staatsoper Unter den Linden. Från och med säsongen 2025/2026 kommer han att vara konstnärlig ledare för Zürichs operahus.

Matthias Schulz var och är styrelseledamot i olika festivaler, medlem i Bertelsmann Foundation Board of Trustees och jurymedlem i internationella tävlingar. Som pianist har han de senaste åren ackompanjerat sångare som Elīna Garanča och Michael Volle.Hemsida: https://elinagaranca.com