David Eberhard

Hur barnen tog makten

Pris Ord: 350 Pens: 350 Stud: 350


David Eberhard är psykiatrikern, välkänd författare och ofta närvarande gästen i medievärlden. Han är också en uppskattad föreläsare som ibland tycker om att provocera. Han kommer att föreläsa för oss om hur barnen i vår tid har tagit makten och hur de har lyckats att få föräldrarna att göra precis som de vill. Vad ska ätas till middag eller var ska man ta sina semestrar i år? Ofta är det barnen som har svaret… Känner ni er träffade? Kanske är ni inte ensamma då detta är mera regel än undantag i dagens Sverige. David sträcker till oss en spegel och uppmanar oss att se behovet att återta föräldraansvaret.

 

 

Spiras fortbildning Kulturhuset 2018

Sedan flera år tillbaka har Spira-utbildningar organiserat en föreläsningsserie på Kulturhuset i Järna. Fem föreläsningar erbjuds under året och tanken är att kunna ge verksamheterna i Järna med omnejd en möjlighet att på ett enkelt sätt möta medarbetarnas behov av fortbildning, nya kunskaper och inspiration. Ett tjugotal verksamheter har redan blivit intresserade av konceptet och abonnerar. Abonnemang kostar 1150kr per år, man erhåller då ett kort som gäller för fem tillfällen. I priset ingår fika i pausen. Kortet visas i samband med evenemanget och är inte personbundet.

Det går också att besöka enstaka föreläsningar och man betalar då 350 kr i Kulturhusets kassa eller så kan man köpa biljetterna via ticknet.se.

 

Obs! Exceptionellt för i år, Spira arrangerar sex föreläsningar i stället för fem och detta för samma abonnemangspris, dvs. att den sjätte föreläsningen erbjuds gratis till dem som abonnerar. Den 21 maj, en måndag, kommer Kaj Pollak föreläsa för oss på hans åttioårsdag. För de som var med kanske minns att Kaj var även här på Kulturhuset på sin 70 årsdag den 21 maj 2008. Skämtsamt slog vi då vad att Kaj skulle komma tillbaka om tio år vilket han nu gör.