BIRGER SCHLAUG – SJOSTAKOVITJ

Tematisk föreläsning och konsert - Järna Festival Academy

Det gläder oss att Järna Festival Academy kommer arrangeras även denna sommar i Kulturhuset i Ytterjärna!

Festivalen hålls 2:a till 10:e Juli 2021 med nio tematiska evenemang. Årets tema ”SORGEN – fem musikaliska stadier från förnekelse till handling” , handlar om klimat krisen som världen står inför och hur människan förhåller sig till detta.

Läs mer om Järna Festival Academy och årets tema på deras hemsida!
www.jarnafestivalacademy.com

 

 

Järna Festival Academy presenterar

DAG 6 Föreläsning & konsert

 

PROGRAM

Föreläsning  Birger Schlaug

PAUS – 

D Sjostakovitj Symfoni nr 15 för pianotrio och slagverk

Liza Ferschtman – violin, Jakob Koranyi – violoncell, Juho -piano, Joakin Anderot, Ulrich Nilsson, Anders Holdar – Slagverk 

 

OM PROGRAMMET

Vad har vi samhället till? Vad har vi våra liv till? Reder vi inte ut de frågorna kommer vi att få svårt att förhindra vår destruktiva påverkan på klimat, miljö och vår egen värdighet. Vi måste förmå oss att tala om livslinje istället för arbetslinje, utveckling istället för tillväxt, bättre istället för mer.

Efter paus möter vi Dmitri Shostakovichs femtonde Symfoni i ett rafflande arrangemang för pianotrio och slagverk. Shostakovich var influerad av de möjligheter som maskinernas intåg i den mänskliga tillvaron utgjorde men såg samtidigt hur maskinerna destruktiva kraft. I musiken kan man ana såväl den mekaniska leksaksaffärens oskuldsfullhet som de livsuppehållande maskinernas surrande vid sjukhussängen och det obönhörligt marscherande krigsmaskineriet.

BILJETTER & PRISER

På grund av rådande restriktioner kommer endast 50 biljetter säljas till var konsert.

Priser

ordinarie –     260
pensionär –    220
studerande –  180

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA BILJETTER