Beethoven – En profetisk skymt av framtiden – den sene Beethoven

Roland Pöntinen piano - Åke Holmquist berättare

Pris Ord: 200 Pens: 150 Stud: 100


Förra året gästades vi av denna underbart spännande och duktiga duo och nu är de tillbaka hos oss på Kulturhuset för en tredje akt.

 

Åke Holmquist är Beethovenexpert och tidigare konserthuschef berättar så att allt blir nära, spän- nande, fattbart – man stiger in i mästarens liv och faktiskt hör och upplever mer av musiken – det upplevde den entusiastiska publiken vid 1a delen av denna serie, då med Hammarklaversonaten. Nu är det tre sista sonaternas tur.

Roland Pöntinen har gett Ytterjärna oändliga skatter av musikupplevelser. Han gjorde redan som 17 åring en makalös debutkonsert och
har sedan dess befäst sin ställning som virtuos och djuplodande pianist – en av Sveriges mest kända. Han gav en solokonsert i Konserthuset
i Stockholm som hyllades av publik och kritiker. DN skrev Pöntinen är helt inne i musiken och spelar som en gud. Det är bara att hålla med. Få får pianot att sjunga som Roland och han söker tonsättarens själ för att göra den all rättvisa och respekt det går. Beethovens värld kommer glödande nära.

 

Detta är del 3. Ett verkligt Mästarmöte.

 Hemsida: http://rolandpontinen.com