Anne Sofie von Otter

Julkonsert

Pris Ord: 280 Pens: 210 Stud: 140


Den internationellt hyllade mezzosopranen Anne Sofie von Otter är en av de bästa sångerskorna i sin generation med en uppsjö av inspelningar och många priser, inklusive två Grammy Awards för bästa klassiska sångframförande, den senaste prisbelönades 2015 för hennes dubbel-CD, Douce Frankrike. Nu kommer hon äntligen till Kulturhuset i Ytterjärna och framför en julkonsert utan dess like!

 

Tillsammans med några av sina favoritmusiker, Fabian Fredriksson – gitarr och Leif Kaner-Lidström – piano, bjuder Anne Sofie von Otter på en resa genom julmusik från olika tidsåldrar och genrer, eller vad sägs om allt från Bach till Per-Erik Moreaus, via Jean Sibelius, Chad Jones och mycket, mycket mer?
Kort sagt blir det en stund att minnas och värma själen med under de kalla vintermånaderna!
Anne Sofie von Otter är en av samtidens främsta mezzosopraner. Hon sjunger stora roller på operahus som La Scala, Metropolitan, Covent Garden och med orkestrar som Berliner och Wiener Philharmoniker. Listan kan göras lång, liksom hennes diskografi för vilken hon belönats med flera Grammys. Anne Sofie är en lika mångsidig som uppbokad artist med många åtaganden världen över.
Fabian Fredriksson är en svensk låtskrivare / producent och gitarrist. Han har en diplom från Musikmakarna i Örnsköldsvik som har en yrkesinriktade låtskrivarutbildning. Fabian har spelat som gitarrist på Grammy-vinnanden cd:n Douce France och på So Many Things (2018) med Anne Sofie von Otter och Bengt Forsberg på orgel. Han har uppträtt på konserter i Hanoi, Adelaide, Usedom, London och Stockholm.
Leif Kaner-Lidström är pianist och kompositör. Efter avslutade studier för Dina Parakhina vid RNCM i Manchester, har han framträtt som solist och kammarmusiker både i Storbritannien och internationellt. Leif framträder också regelbundet som duopartner med Anne Sofie von Otter, med vilken han givit recitaler i Australien, Nya Zealand, Vietnam, Tyskland, Sicilien och Sverige.

 

 

Köp biljett här!

 

Denna konsert ges ut i ett samarbete med Järna Festival Academy

 

 

Med en oöverträffad och flerfaldigt prisbelönt diskografi har mezzosopranen Anne Sofie von Otters mångsidighet sett hennes arbete med legendariska artister som sträcker sig från de sena storheterna Carlos Kleiber, Claudio Abbado och Giuseppe Sinopoli till Elvis Costello, Brad Mehldau och Rufus Wainwright.

 

En ständigt föränderlig repertoar har spelat en nyckelroll för att upprätthålla svenskfödda von Otters internationella profil, från en tidig position som superlativ Octavianus (Der Rosenkavalier) i sin generation, med uppträdanden runt om i världen, till hennes hyllade skapelse av Leonora i världspremiär av Thomas Adès The Exterminating Angel på Salzburger Festspiele och Royal Opera House, Covent Garden. De senaste höjdpunkterna inkluderar Madame de Croissy (Dialogues des Carmélites) på Théâtre des Champs-Élysées, Marcellina (Le nozze di Figaro) i Christof Loys produktion på Bayerische Staatsoper, L’Opinion Publique (Orphée aux Enfers) på Salzburger Kochets nya produktion i Salzburger Festskyspiele. , Mérope (Oedipe) på Opéra National de Paris, och huvudrollen som Charlotte Andergast i världspremiären av Sebastian Fagerlunds Höstsonaten för Finlands Nationalopera.

 

Säsongen 2022/2023 utökar von Otter sin repertoar ytterligare med produktioner av Tjajkovskijs Pique Dame (grevinna) på La Monnaie under Nathalie Stutzmann och Strauss’ Arabella (Adelaide) på Teatro Real Madrid under David Afkham, förutom en repris av grevinnan Geschwitz i Theater an der Wiens nya uppsättning av Bergs Lulu, dirigerad av Maxime Pascal. Efter deras hyllade samarbete förra säsongen på Theatre Basel i ’Eine Winterreise’, återförenas en intim kväll med musikteater skapad av Christoph Loy och inspirerad av Franz Schuberts, von Otters och Kristian Bezuidenhouts sånger för konserter i New York, Boston, Minnesota, Rochester, Santa Monica, Montréal och Warszawa den här säsongen.

 

Von Otters karriär är lika erkänd som en konsert- och recitalsångerska med exceptionella gåvor och har tagit henne runt i världen som en regelbunden närvaro på världens viktigaste scener och utmärker sig i en mångsidig repertoar inklusive verk av Mahler, Berlioz, Bach och Kurt Weill, och hennes expansiva Lieder-inspelningar sträcker sig från klassiker av Schubert, Schumann, Wolf och Mahler, till mindre kända samlingar från Cécile Chaminade, Korngold, Peterson-Bergen och Stenhammar.

 

Anne Sofie von Otter är en av dagens mest inspelade artister med en ojämförlig katalog byggd över en karriär som nu sträcker sig över fyra decennier på toppen av sitt yrke. Ett långt och exklusivt förhållande med Deutsche Grammophon producerade en mängd hyllade inspelningar, inklusive den Grammisvinnande Mahler Des Knaben Wunderhorn med Claudio Abbado, Händels Ariodante, Giulio Cesare och Hercules med Marc Minkowski och ett samarbete med poplegenden Elvis Costello på For the Stars. På Naive Classique fick hennes dubbel-cd med Mélodies and Chansons, Douce France, 2015 Grammy Award för bästa klassiska solosångalbum. Von Otter förevigade många av hennes operakaraktärer på skiva: Octavian med Bernard Haitink och Staatskapelle Dresden och på DVD med Wiener Staatsoper under Carlos Kleiber; Cherubino (Le nozze di Figaro) under James Levine; La clemenza di Tito och Orfeo ed Euridice under Sir John Eliot Gardiner; och Ariadne auf Naxos under Giuseppe Sinopoli.

 

KULTURPAKET

Till den här föreställningen kan man boka Kulturpaketet! Man kan välja ett paket för en person eller ett paket för två personer.

I Kulturpaketet ingår:

  • Ekologisk soppa med goda tillbehör (en lite lättare måltid som serveras innan konserten)
  • Entré till föreställningen
  • Ekologiskt kaffe/te och kaka i föreställningens paus. (Detta går även att byta ut mot ekologiska ostar och tillhörande vin mot en extra kostnad)
  • Rofylld njutbar övernattning i designhotellet Ytterjärna Hotell
  • Härlig ekologisk frukost

Paketet köper man via Ytterjärna Hotells hemsida

http://ytterjarnahotell.se