JÄRNA FESTIVAL ACADEMY 2020

Järna Festival Academy 2020

Fredag 17/7 – lördag 25 JULI 2020

unnamed-1024x494.jpg

Järna Festival Academy är tillbaka, med kammarmusik, spännande samtal och masterclasses. På grund av pandemin sker alla publikmöten digitalt på nätet.

Ett 20-tal artister, 25 musikstudenter och uppemot 50 programpunkter kommer fylla Kulturbygge Ytterjärnas lokaler under nio dagar 17-25 juli. Konstnärliga ledare är Jakob Koranyi och Peter Friis Johansson.

 

Det går alltså bra att sitta hemma i soffan men samtidigt känna festivalkänslan, se och höra konserter från den fantastiska scenen i Ytterjärna Kulturhus, lyssna på samtal och ställa frågor via Zoom, allt kostnadsfritt!

 

Välkommen till en fysiskt distanserad men socialt intim musikfest, en kammarmusikfestival som du aldrig har upplevt den förut.

 

Festivalprogrammet och övrig information hittar ni här: https://jarnafestivalacademy.com/sv/hem/

 

 

 

unnamed-1.jpg

Vår guide under hela festivalen är Camilla Lundberg som bland annat introducerar de Tematiska konserterna. I Konsertintroduktionen träffar vi även DN:s Kulturpristagare 2020 Sara Parkman i samtal med gäster som har personliga insikter i konserternas tema. I Eftersnack på Zoom kan även publiken delta i samtalen.

 

Årets festival har titeln Du Sköna Nya Värld och handlar om hur vi påverkas av, och reagerar på en värld i accelererande förändring. Hör konstnärliga ledarna Jakob och Peter berätta om öppningskonserten (O)Naturliga Variationer HÄR.

 

I programserien Min musik samtalar Camilla med mezzosopranen Anne Sofie von Otter, klarinettisten Martin Fröst, folkmusikerna Sara Parkman och Hampus Norén samt de konstnärliga ledarna Jakob Koranyi och Peter Friis Johansson.

 

 

unnamed-2.jpg

Jacob Mühlrad specialskriver verket Tefila vilket spelas i tematiska satser under festivalen för att i sista konserten uppföras i sin helhet. Vi får också ett uruppförande av Joonas Pohjonens duETude, världens första kammarmusikverk skrivet för den artificiella intelligensen MyPianist.

 

unnamed-3-1024x576.jpg

Varmt välkomna till en härlig vecka med Järna Festival Academy,
hälsar Jakob Koranyi och Peter Friis Johansson.
VI SES PÅ NÄTET I SOMMAR!

 

 

 

uppdaterat 06-30-2020