Järna Festival Academy

Järna Festival Academy 2020

Fredag 17/7 – lördag 25 JULI 2020

 

JÄRNA FESTIVAL ACADEMY
17-25 juli 2020
Konserter – Föreställningar – Masterclasses

Varmt välkommen till Järna Festival Academy, en färgsprakande kammarmusikfestival i området kring Kulturhuset i Ytterjärna!

 

Läs mer på jarnafestivalacademy.com

 

 

Järna Festival Academy 2020

Fredag 17 – LÖRDAG 25 JULI 2020

Konserter – Föreställningar – Masterclasses

Varmt välkommen till Järna Festival Academy, en färgsprakande kammarmusikfestival i området kring Kulturhuset i Ytterjärna!

Vid årets festival samlas några av vår tids mest uppskattade klassiska musiker för att repetera, undervisa och konsertera tillsammans med tjugofyra internationella musikstudenter.
Kammarmusiken är festivalens självklara fokus men det erbjuds även andra konstarter och oväntade möten mellan uttrycksformer. Opera, dans och teater såväl som barn konserter, ljusinstallationer och masterclasses är alla inslag i festivalprogrammet. Och missa för all del inte studenternas dagliga gratiskonserter klockan 12:12, en garanterad höjdpunkt.

Fredagen den 17 juli slås dörrarna till Kulturhusets stora sal upp, Väl mött!

 

Några av årets artister
Elisabeth Leonskaja PIANO
Jakob Koranyi CELLO
Juho Pohjonen PIANO
Peter Friis Johansson PIANO
Yura Lee VIOLIN/VIOLA

 

Dessutom kommer Jacob Mühlrad komponera ett verk som framförs i delar under fyra tematiska konserter och i sin helhet vid festivalens slut.

 

RUNNING FOR BEETHOVEN

Den 26 juli 2020 är det dags för Sveriges första kombinerade motionslopp/symfoniska konsert! De som vill springa detta lopp gör det i sällskap till tonerna av Beethovens femte symfoni. Vill du hellre sitta i konsertsalen, så får du njuta av en hel symfoniorkester som spelar den kraftfulla musiken. Detta för att fira Ludwig van Beethovens 250 årsjubileum, något du inte får missa vare sig du är motionär eker konsertfantast.

 

För detaljerad information om program, biljetter och festivalpass, se festivalens hemsida

jarnafestivalacademy.com